Форум Форуми Рецепти Равлики на сковороді – по-домашньому

Тема містить 0 відповідей, має 1 учасник, і змінена Штурмовик Штурмовик 1 рік тому.

  • Автор
    Записи
  • #251
    Штурмовик
    Штурмовик
    Хранитель

    Складові:
    равлики – 2 дюжини;
    олія соняшникова – 1 ст.ложка;
    масло вершкове – 50 г;
    сіль за смаком;
    зелень петрушки – повкусу;
    вино біле сухе – 40 мл;
    бальзамічний оцет – за смаком

    Спосіб приготування:
    Гуляли в парку після рясного дощу і, абсолютно несподівано, назбирали трохи виноградних равликів. Загальний видобуток склала 29 штук. Зазвичай равлики подають дюжинами або півдюжини, у нас виявилося кілька дрібних, так що вийшло приблизно на 2 повних порції.

    Перш ніж готувати равликів їх потрібно підготувати. Насамперед промили наших равликів від трави і паличок, коротше від сміття. Не знаю, чи сподобалося їм чи ні, але вони як ломанутся … Ледве затримали.

    У відро насипали борошна. Вона стане кормом равликам на найближчі пару днів.

    Розміщуємо в відро равликів, скроплюємо водою. Повторюємо цю процедуру двічі на день, кожного разу зменшуючи кількість борошна.

    Промиваємо равликів і відро перед кожним годуванням, наводимо чистоту, так би мовити.

    Через дві доби вважаємо, що равлики очистили кишечник, черговий раз промиваємо їх і поміщаємо на 2 години на щільний соляний розчин – 2 столових ложки солі з гіркою на півтора літра води. Таким чином видаляємо з равликів слиз. Це справа не проста, тому для чистової обробки натираємо равликів сіллю. Потім промиваємо.

    Каструлю з підкисленою оцтом водою ставимо на повільний вогонь. Частина равликів виповзає з раковин сама, інших після варіння дістаємо маленької вилочкою. Варити після закипання хвилин 20
    Відрізаємо мускул-ногу від всього іншого.

    На деяких сайтах закликають використовувати і тіло равлики, а видаляти лише шлунок і кишечник. Вирішив спробувати і так. Світліші частини – це якраз воно і є. Забігаючи наперед скажу, що смак страви вони не зіпсували, але особливого задоволення і не доставили. Словом, більше так чинити не стану.

    Так як раковини равликів були для готування ще не готові (їх треба кип’ятити з содою кілька годин), вирішив приготувати їх просто на сковороді, по-бургундськи приготую наступного разу. Наливаємо трохи рослинного масла і розтоплюємо в ньому шматок вершкового.

    Спочатку обсмажуємо подрібнений часник, потім додаємо дрібно нарізану петрушку. Потім додаємо наші равлики, накриваємо кришкою і Томім на малому вогні хвилин 8-10.

    За дві хвилини до кінця в чарку з білим вином капає кілька крапель бальзамічного оцту. Розмішуємо і виливаємо в сковорідку.

    Викладаємо на тарілку, заливаємо соусом. Дістаємо свіжий багет і насолоджуємося.

    Готується блюдо швидко, ось тільки підготовка равликів – справа довга. Смачного.

    Час приготування: 20 хв.

Вибачте , ви повинні увійти в систему , щоб відповісти в темі .