Форум Форуми Рецепти Равлики на сковороді – по-домашньому

Перегляд 0 гілок відповідей
  • Автор
    Записи
    • #251
      ШтурмовикШтурмовик
      Хранитель

      Складові:
      равлики – 2 дюжини;
      олія соняшникова – 1 ст.ложка;
      масло вершкове – 50 г;
      сіль за смаком;
      зелень петрушки – повкусу;
      вино біле сухе – 40 мл;
      бальзамічний оцет – за смаком

      Спосіб приготування:
      Гуляли в парку після рясного дощу і, абсолютно несподівано, назбирали трохи виноградних равликів. Загальний видобуток склала 29 штук. Зазвичай равлики подають дюжинами або півдюжини, у нас виявилося кілька дрібних, так що вийшло приблизно на 2 повних порції.

      Перш ніж готувати равликів їх потрібно підготувати. Насамперед промили наших равликів від трави і паличок, коротше від сміття. Не знаю, чи сподобалося їм чи ні, але вони як ломанутся … Ледве затримали.

      У відро насипали борошна. Вона стане кормом равликам на найближчі пару днів.

      Розміщуємо в відро равликів, скроплюємо водою. Повторюємо цю процедуру двічі на день, кожного разу зменшуючи кількість борошна.

      Промиваємо равликів і відро перед кожним годуванням, наводимо чистоту, так би мовити.

      Через дві доби вважаємо, що равлики очистили кишечник, черговий раз промиваємо їх і поміщаємо на 2 години на щільний соляний розчин – 2 столових ложки солі з гіркою на півтора літра води. Таким чином видаляємо з равликів слиз. Це справа не проста, тому для чистової обробки натираємо равликів сіллю. Потім промиваємо.

      Каструлю з підкисленою оцтом водою ставимо на повільний вогонь. Частина равликів виповзає з раковин сама, інших після варіння дістаємо маленької вилочкою. Варити після закипання хвилин 20
      Відрізаємо мускул-ногу від всього іншого.

      На деяких сайтах закликають використовувати і тіло равлики, а видаляти лише шлунок і кишечник. Вирішив спробувати і так. Світліші частини – це якраз воно і є. Забігаючи наперед скажу, що смак страви вони не зіпсували, але особливого задоволення і не доставили. Словом, більше так чинити не стану.

      Так як раковини равликів були для готування ще не готові (їх треба кип’ятити з содою кілька годин), вирішив приготувати їх просто на сковороді, по-бургундськи приготую наступного разу. Наливаємо трохи рослинного масла і розтоплюємо в ньому шматок вершкового.

      Спочатку обсмажуємо подрібнений часник, потім додаємо дрібно нарізану петрушку. Потім додаємо наші равлики, накриваємо кришкою і Томім на малому вогні хвилин 8-10.

      За дві хвилини до кінця в чарку з білим вином капає кілька крапель бальзамічного оцту. Розмішуємо і виливаємо в сковорідку.

      Викладаємо на тарілку, заливаємо соусом. Дістаємо свіжий багет і насолоджуємося.

      Готується блюдо швидко, ось тільки підготовка равликів – справа довга. Смачного.

      Час приготування: 20 хв.

Перегляд 0 гілок відповідей
  • Вибачте , ви повинні увійти в систему , щоб відповісти в темі .