Форум Форуми Рецепти Равлики по-бургундськи

Тема містить 0 відповідей, має 1 учасник, і змінена Штурмовик Штурмовик 1 рік тому.

  • Автор
    Записи
  • #240
    Штурмовик
    Штурмовик
    Хранитель

    ПРОДУКТИ: 100 равликів, 1 літр білого вина, 200 г тривідсоткового оцту, 3 їдальня ложки муки, 2 морквини, 2 великих головки цибулі, петрушка, лавровий лист, чебрець, сіль, 800 г равликового масла.

    Підготовлених равликів покласти в каструлю, залити холодною водою, довести до кипіння і кип’ятити 5 6 хвилин. Сполоснути їх холодною водою, обсушити чистою ганчіркою або рушником, голкою вийняти равлика з раковини і відрізати у неї чорний кінчик.

    Очищених таким чином равликів знову промити і покласти в каструлю, заливши білим сухим вином і такою ж кількістю води так, щоб всі равлики були покриті рідиною. Додати нарізані морквини і нарізані цибулини, чебрець, корінь петрушки, гілочку селери, зелену цибулю.

    Посолити з розрахунку 10 г на літр і варити протягом 4 годин. Потім зняти з вогню і залишити охолоджуватися в цьому бульйоні. Поки равлики варяться, вимити і прокип’ятити черепашки в содовій воді. Потім промити їх чистою водою та обсушити.

    Равликове МАСЛО: нарізати дуже дрібно (можна натерти на тертці) 100 г цибулі, 3 великих зубчики часнику, додати 80 г нарізаної петрушки, 25 г солі, 5 г меленого перцю, 700 г вершкового масла (м’якого, але не розтопленого). Гарненько все розмішати в мисці.

    На дно раковини покласти горішок приготованого масла, потім – равлика, накривши зверху доброю порцією того ж масла. Викласти нафаршировані раковинки маслом вгору на блюдо і перед подачею поставити їх в гарячу духовку на 7-8 хвилин. Шипляче ароматне блюдо подавати негайно.

Вибачте , ви повинні увійти в систему , щоб відповісти в темі .