Форум Форуми Рецепти Равлики по-лімузенськи

Тема містить 0 відповідей, має 1 учасник, і змінена Штурмовик Штурмовик 1 рік тому.

  • Автор
    Записи
  • #241
    Штурмовик
    Штурмовик
    Хранитель

    ПРОДУКТИ: 6 дюжин равликів, 1 склянка оцту, 300 г очищених волоських горіхів, 200 г вершкового масла, 1 зубчик часнику, кілька гілочок петрушки, сіль, перець.

    Для бульйону: 0,5 літра білого сухого вина, 1 морква, 1 цибулина, лавровий лист, селера, петрушка, сіль, перець.

    Равлики, підготовлені заздалегідь, як це зазначено вище, опустити в воду, підкислену оцтом. За цей час очистити 1 моркву і цибулину, нарізати їх, приготувати зелень. Равлики перекласти в простору каструлю, залити білим вином і водою так, щоб вони були покриті повністю. Посолити, поперчити, додати нарізані моркву і цибулю, зелень і варити 3-4 години.

    Равликове МАСЛО: очистити горіхи і часник, вимити петрушку, все дрібно нарізати; пропустити м’якуш житнього хліба через м’ясорубку; вершкової масло покласти в мисочку, додати туди ж подрібнені горіхи, зелень і м’якуш хліба, поперчити і все добре перемішати, щоб вийшла однорідна маса.

    Коли равлики зваряться, злити бульйон, шпилькою вийняти равликів з раковин, відрізати у них чорні точки на кінчику тіла. Нафарширувати раковини таким же чином, як в рецепті равлики по бургундськи: на дно раковини покласти шматочок равликового масла розміром з горішок, потім – равлика і, нарешті, знову шматочок приготованого масла.

    Нафаршировані равлики викласти в вогнетривке блюдо маслом вгору, в кожного равлика додати кілька крапель білого вина і поставити на 10 хвилин в гарячу духовку. Подавати одразу.

Вибачте , ви повинні увійти в систему , щоб відповісти в темі .